PRINCE2® 2017 Update

 • Over de update
 • Belangrijke bronnen
 • My PRINCE2

In 2017 heeft AXELOS de PRINCE2 handleiding bijgewerkt en nieuwe Foundation- en Practitioner-examens geïntroduceerd. Samen vormen zij de PRINCE2 2017 update en vertegenwoordigen de eerste grote herziening van PRINCE2 sinds 2009.

De belangrijke update versterkt de ongeëvenaarde reputatie van PRINCE2 wat betreft best practices op het gebied van projectmanagement. Zoals altijd ligt de focus op wat projecten tot een succes maakt.

Bestel Managen van Succesvolle Projecten met PRINCE2 editie 2017 in de AXELOS winkel.

Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?

In mei 2017 heeft AXELOS een bijgewerkte editie van de PRINCE2-handleiding gepubliceerd. Deze bijgewerkte versie van PRINCE2 bevestigt de bewezen aanpak van de projectmanagementmethode met de globale structuur van zeven principes, thema's en processen.

De belangrijkste wijzigingen in de handleiding kenmerken zich door een focus op:

 • het op maat maken van PRINCE2 voor de behoeften van organisaties en projectomgevingen;
 • de principes die de basis vormen van PRINCE2;
 • het uitleggen van het verband tussen de thema's en principes;
 • de herstructurering van de 'Thema's' in de handleiding, waardoor het nu specifieke voorbeelden van op maat maken bevat;
 • de praktische toepassing van de methode en de handleiding, met veel voorbeelden, hints en tips;
 • het bijhouden van uw certificering via My PRINCE2.

De PRINCE2 2017 update bundelt een schat aan praktijkervaringen en biedt gegarandeerd praktische, uitgebreide en relevante hulp voor iedereen die een project in de huidige omstandigheden managet.

Waarom heeft AXELOS PRINCE2 bijgewerkt?

Veranderingen op het gebied van bedrijfsprocessen in de afgelopen tien jaar hebben tot deze update van PRINCE2 geleid. Het weerspiegelt specifieke feedback van PRINCE2-practitioners die de methode succesvol toepassen in de huidige dynamische werkomgeving waarin nieuwe technologieën voortdurend voor veranderingen zorgen, klanten en belanghebbenden steeds hogere verwachtingen hebben en waar de druk steeds hoger wordt om meer met minder voor elkaar te krijgen.

AXELOS heeft besloten om PRINCE2 bij te werken om ervoor te zorgen dat iedereen die een project managet alles uit PRINCE2 kan halen en successen kan boeken voor zijn of haar organisatie.

Wat betekent de update voor mij?

AXELOS heeft een uitgebreid document opgesteld met veelgestelde vragen over de update (beschikbaar in het Engels). Practitioners die momenteel een certificering hebben, hoeven zich niet te hercertificeren op de 2017-versie , hoewel we ze wel aanraden om zich het nieuwe materiaal eigen te maken. Dit kan het beste door de nieuwe uitgave aan te schaffen, of u te registreren voor My PRINCE2 (beschikbaar in het Engels).

Registreer voor een account in de AXELOS-community om de laatste informatie en updates te ontvangen over PRINCE2 2017 (beschikbaar in het Engels).

AXELOS heeft deze onderdelen ontwikkeld om meer gedetailleerde informatie over de PRINCE2 2017 update te bieden. We raden ten zeerste aan om dit materiaal te downloaden, door te nemen of te bekijken om op de hoogte te zijn van de wijzigingen die in 2017 in PRINCE2 doorgevoerd zijn.

My PRINCE2 wordt verstrekt bij alle PRINCE2 2017 Practitioner-examens

Alle kandidaten die een PRINCE2 2017-examen afleggen, hebben recht op een jaarabonnement op My PRINCE2. My PRINCE2 is één van de manieren waarop kandidaten hun PRINCE2 2017 Practitioner-certificering kunnen behouden, en door een abonnement op My PRINCE2 bij het examen te verstrekken, maakt AXELOS het gemakkelijker voor kandidaten om up-to-date te blijven.

Uw PRINCE2 Practitioner-certificering behouden

Uw PRINCE2 Practitioner-certificering is drie jaar geldig. Na deze drie jaar moet u het Practitioner-examen opnieuw afleggen of u kunt uw certificaat behouden via My PRINCE2. Om gecertificeerd te blijven via My PRINCE2 moet u binnen de periode van drie jaar aan de volgende criteria voldoen:

 1. Meld u binnen drie maanden na het halen van het examen aan voor My PRINCE2 en behoud uw My PRINCE2 gedurende deze drie jaar door ieder jaar uw abonnement te verlengen.
 2. Behoud drie jaar lang de PRINCE2 digitale badge die u ontvangt als onderdeel van My PRINCE2. Kandidaten moeten ieder jaar 20 CPD-punten in de voorgeschreven categorieën halen om de badge na verlenging te kunnen behouden.

Als aan bovenstaande criteria wordt voldaan, ontvangt u een nieuw certificaat dat nog eens drie jaar lang geldig is.

Hoe kunt u uw My PRINCE2-abonnement activeren

Als u uw examen heeft gehaald, plaatst uw exameninstituut (EI) uw gegevens in het register met succesvolle kandidaten van AXELOS. U moet zich aanmelden om in het register weergegeven te worden. Dit doet u via uw EI. AXELOS stuurt u rechtstreeks een e-mail met een uitnodiging om uw abonnement op My PRINCE2 te activeren en instructies om uw digitale badge op te halen. Als u een PRINCE2 Practitioner 2017-examen hebt afgelegd en geen uitnodiging hebt ontvangen om u aan te melden, stuur dan een e-mail naar [email protected].

Waarom zou u voor My PRINCE2 kiezen?

My PRINCE2 biedt u een flexibele manier om uw certificering up-to-date te houden waarmee uw kennis verder reikt dan uw examenstof en u gedurende uw carrière ondersteuning biedt. My PRINCE2 biedt ook nog veel andere voordelen zoals:

 • Toegang tot de laatste best practices van onze PPM-portfolio
 • Materiaal om u richting programmamanagement via onze MSP-certificering te begeleiden
 • PRINCE2-sjablonen en toolkits om u te helpen best practices toe te passen op de werkplek
 • Software voor projectmanagement om u te helpen uw projecten te managen
 • Exclusieve toegang tot praktische hulp, whitepapers en discussiestukken.

Na het eerste jaar kost My PRINCE2 £50 exclusief btw per jaar.

Meer informatie over My PRINCE2 (beschikbaar in het Engels).